Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το συλλαλητήριο ενάντια στην ομοσπονδία της 29ης Δεκεμβρίου 2015


Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε αντιομοσπονδιακό συλλαλητήριο από την Παγκύπρια Αντικατοχική Κίνηση για Ελευθερία και Δημοκρατία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 120 άτομα όλων των ηλικιών από διάφορες ομάδες πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι ένωσαν τις φωνές τους με συνθήματα για τα κατεχόμενα εδάφη μας, κατήγγειλαν ότι η ομοσπονδία αποτελεί παράδοση της Κύπρου στον τουρκικό επεκτατισμό και μετέφεραν μυνήματα αντίστασης προς όλους όσους απεργάζονται τέτοιου είδους διευθετήσεις.

                                          (Φωτογραφία από την Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «ΝΙΚΗ»

Προς το τέλος της εκδήλωσης αναγνώστηκε ψήφισμα της Παγκύπριας Αντικατοχικής Κίνησης για Ελευθερία και Δημοκρατία το οποίο παραδόθηκε σε άτομο που βρισκόταν πίσω από την κλειδωμένη καγκελόπορτα του Προεδρικού με σκοπό να παραδοθεί στην συνέχεια εντός του Προεδρικού Μεγάρου.

Αξιοσημείωτη είναι η απουσία όλων των μέσων ενημέρωσης από την εκδήλωση με αποτέλεσμα δύο μέρες μετά να μην υπάρχει καμία κάλυψη της εκδήλωσης από αυτά. Υπήρχε όμως αρκετή πληροφόρηση για την διεξαγωγή της εκδήλωσης αφού η περιοχή πέριξ του χώρου συγκέντρωσης περιπολείτο από την αστυνομία και πίσω από την καγκελόπορτα του Προεδρικού βρίσκονταν και μέλη της ΜΜΑΔ. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι προτίμησαν να μην ενημερωθεί ο κόσμος έστω εκ των υστέρων για αυτή την κινητοποίηση.

Οπόταν κρίνεται αναγκαίο να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι υπάρχει αντιομοσπονδιακό κίνημα στην Κύπρο το οποίο απαρτίζεται από πολίτες διάφορων πολιτικών τοποθετήσεων οι οποίοι συμφωνούν ότι πρέπει καταρχήν να αποτραπεί η δημιουργία ομοσπονδίας στην Κύπρο καθώς αποτελεί προγεφύρωμα για τον εκτουρκισμό ολόκληρου του νησιού. Ζούμε κρίσιμες στιγμές καθώς όπως εξήγησα σε προηγούμενο άρθρο η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ήδη σε πορεία συνομοσπονδοποίησης επί τη βάσει πολιτικής ισότητας με το ψευδοκράτος και οι διαπραγματεύσεις προδιαγράφουν ένα ακόμη χειρότερο μέλλον για τον ελληνισμό αφού σταδιακώς καταλύεται η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το 2016 θα μας βρει πιο αποφασισμένους και οργανωμένους για αποτροπή νέων δυσάρεστων τετελεσμένων και για προετοιμασία του εδάφους για απελευθέρωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου